Waarom een peeling?

Soms wil je iets extra’s voor je huid. Of wil je intensiever werken aan jouw huidprobleem of juist aan huidverjonging. Met een fruitzuur peeling werken we in de diepere huidlagen van de huid. Zodat alle processen weer getriggerd worden voor celvernieuwing. De huid zal ook veel beter in staat zijn om vocht vast te houden, waardoor fijne droogtelijntjes verleden tijd worden.
Een fruitzuur peeling geeft mooie resultaten bij:

• Acne
• Onrustige huid
• Pigment
• Rimpels
• Droge huid
• Verdikte huid

peeling, murad, fruitzuur, salon exclusief

Hoe werkt een peeling?

Een fruitzuur peeling klinkt vaak wat heftig en hier kun je nog wel eens door afgeschrikt worden.
Maar hoe werkt zo’n behandeling nu eigenlijk?
De bovenste dode huidcellenlaag wordt verweekt tijdens zo’n fruitzuurpeeling.
De huid gaat hierdoor sneller afschilferen (celvernieuwing).
Poriën zijn hierdoor niet meer afgesloten door dode huidcellen en talgklieren raken minder snel verstopt en zullen minder snel gaan ontsteken.
In de diepere huidlagen wordt de productie van collageen en elastine vezels geactiveerd waardoor de huid gladder, voller en egaler wordt.
In de salon wordt er gewerkt met de peelings van Cosmedix. Deze peelings hebben een mix van verschillende fruitzuren in verschillende concentraties waardoor we doelgericht kunnen werken op iedere huidconditie en/of huidprobleem.

Hoe vaak?

Afhankelijk van de huidconditie en de wensen, kan er gekozen worden voor een intensieve kuurverband of een losse behandeling.
De huid kan niet te vaak gepeeld worden.
Door de goede resultaten na het peelen zijn sommige mensen geneigd om te vaak te gaan peelen waardoor deze mooie behandeling juist een averechtse reactie krijgt.
Ook een goede verzorging tijdens en na het peelen is erg belangrijk. De huid is namelijk veel gevoeliger voor schadelijke invloeden van buitenaf. Zoals zonlicht.

Uiteraard kun je een vrijblijvende intakegesprek inplannen om te kijken of een fruitzuur peeling voor jouw huid geschikt is.