fbpx

Dag 1.. Afbouwfase Sapkuur

By 9 april 2018Blog

Detox sapkuur dag 1

Na lang twijfelen ga ik nu toch echt aan mijn allereerste sapkuur beginnen om te detoxen.
Nouja twijfelen, ik wilde dit eigenlijk al heel lang en heel graag doen maar het kwam er steeds niet van. (Lees, geen zin/tijd om zelf allerlei sapjes in elkaar te draaien.)
Totdat mijn collega schoonheidsspecialist Maaike van Helmond haar nieuwe concept lanceerde, Sapbar Vannu.
De sapkuur is zo samengesteld dat iedereen het kan, (Ja, ja, ik dus ook!) omdat je zelf kunt kiezen of je voor een lichte kuur gaat of een intensieve.
Bij een lichte kuur eet je namelijk wel een avondmaaltijd en bij een intensieve niet.
Dus onder het mom; dan maar meteen goed, ga ik voor de intensieve kuur.
Een beetje zenuwachtig ben ik wel, degene die mij persoonlijk ook kennen weten dat ik ‘altijd zo lekker gezellig kan eten.’
Dit laatste hoor ik vrienden en/of familieleden op menig verjaardag tegen mij zeggen als er weer een plank langs komt met allerlei lekkernijen en ik er natuurlijk niet van af kan blijven.

Waarom een sapkuur?

Nu vraag je jezelf vast af; waarom zou je gaan detoxen? Mijn lever en nieren zorgen daar toch zelf voor?
Je organen, zoals je lever, zuiveren je lijf inderdaad constant. Ze werken fulltime en 24/7. Op het moment dat ze minder hard hoeven ‘stofzuigen’, gaan ze optimaal functioneren.
Daarnaast blijven er veel afval/gifstoffen aanwezig in ons darmstelsel vanwege ons drukke bestaan en door alles wat we binnen krijgen.

Oke, Let’s go!

Dus, daar gaan we dan.
Na een gezellig weekend waarin ik toch weer iets teveel heb gegeten tijdens en na de marathon in Rotterdam, start ik met vol goede moed de 1e dag van de afbouwfase van de sapkuur.
Nu at ik al wel redelijk gezond, maar de koelkast explodeert nu vanwege de hoeveelheid groente en fruit!
Vandaag en morgen eet ik namelijk geen brood, pasta, aardappels etc. Dus moet ik mijn koolhydraten uit groente en fruit halen.

Hoe ik me voel?
Eigenlijk best prima! Je merkt wel dat je lijf er even aan moet wennen, al is het pas dag 1.
Normaal eet ik namelijk best wat brood/crackers overdag en met het avondeten altijd wel iets van aardappels/pasta/rijst etc.
Daardoor heb ik in de gaten dat de afbouwfase heel belangrijk is voor de rest van de kuur!
Af en toe ervaar ik een hele lichte hoofdpijn,
Maar na wat fruit/groente is dat eigenlijk gelijk verdwenen. Ook drink ik nu heel veel- dus moet ik uiteraard ook vaak naar de wc.
Je wordt je ook bewust hoe je eet. Normaal wilde ik nog wel eens eten echt naar binnen schrokken. Terwijl je lijf dan niet eens alle voedingsstoffen goed op kan nemen.
Naast de collageen booster en de greens shot die bij de sapkuur geleverd wordt, neem ik ook iedere dag nog aanvullende suppletie van Beautysupps.

Tot morgen!

Leave a Reply