Wat zijn grove poriën?

Een porie is een opening in je huid. Het is een soort buisje in de huid met een opening dat loopt naar de oppervlakte van je huid.

Een porie is verbonden met een talgklier of een zweetklier.

In je huid zit talg en dat wordt door dit buisje afgevoerd. Dit is een natuurlijk proces. Zweet komt vanuit de zweetklier ook door een porie naar buiten.

Grove poriën kunnen genetisch bepaald zijn doordat je een vette huid hebt. Maar kunnen ook worden veroorzaakt wanneer een porie verstopt raakt door een teveel aan talg en dode huidcellen. Daardoor wordt een porie wijder en kunnen er kleine comedonen ontstaan.

 

Vette huid, grove porie, structuur, salon exclusief

Grove poriën verkleinen

Helaas bestaat er geen product of behandeling waardoor je de poriën echt kunt verkleinen. Een porie kun je immers niet verwijderen. Maar we kunnen de huid wel mooi egaliseren, waardoor de poriestructuur verfijnt.

Dit kunnen we in de salon bereiken door verschillende behandelingen toe te passen, met name door de peeling programma van Cosmedix en de Microneedling met Genosys. Beide behandelmethodes zorgen ervoor dat de huidstructuur egaal wordt.

 

Wat kun je zelf doen?

Aan grove poriën kun je ook thuis al het een en ander doen. Het reinigen van de huid is hierbij heel belangrijk, hiermee voorkom je dat een porie verstopt raakt. Gebruik hierbij geen agressieve producten, dit kan namelijk juist weer uitdrogend werken voor de huid. Met als gevolg dat je nog steeds grove poriën hebt, maar dat je huid ook geïrriteerd is.

Door de juiste producten ook thuis te gebruiken, krijg je een veel beter resultaat met de behandelingen in de salon.

  • Drink voldoende water.
  • Bescherm de huid goed met een SPF 30.
  • Reinig de huid 2x per dag, ’s ochtends en ’s avonds.
  • Gebruik 1 tot 2 keer per week een milde scrub om de dode huidcellen te verwijderen.

Ben je benieuwd wat we voor jouw huid kunnen betekenen? Boek een kennismakingsbehandeling!